Nieuws
19 januari
Het prospectus van Schoepen is klaar en gaat begin volgende week op de post. Intekenen voor een op naam gedrukt exemplaar kan tot 10 februari. Het boek zelf verschijnt D.V. rond 1 maart.

6 januari
De Volkskrant heeft vandaag een artikel over Uit het leven van een boekenleurder.

1 januari 2018
Vandaag begin ik eindelijk aan mijn eigen boek over de Antwerpse antiquaar Jan Baptist Schoepen (1824-1914), een boeiende figuur die zestig jaar in de oude boeken zat en op z'n 87ste nog een boekenveiling organiseerde. Het wordt weer eens een ouderwets met de hand gezet en gedrukt boek, dat ergens in maart klaar zal zijn.

26 december 2017
De eerste druk van Uit het leven van een boekenleurder is uitverkocht en ik begin nu exemplaren van de tweede druk te maken, eveneens in 50 exemplaren.

5 december 2017
De eerste exemplaren van Uit het leven van een boekenleurder van Jos Goudswaard zijn klaar. Het boek verschijnt zondag op de Beurs van Bijzondere Uitgevers, in Paradiso, Amsterdam.

8 november 2017
De getikte toestand van Gerrit Komrij is klaar. De exemplaren van de intekenaars kunnen op de post.

29 oktober 2017
De tekst van de Winkelanekdotes. Herinneringen aan antiquariaat Joyce Royce van Hugo Boelaert wordt aangevuld met het "Afscheid van Hugo" dat Jeroen Olyslaegers heeft uitgesproken bij de afscheidsplechtigheid. Bedankt, Jeroen!

24 oktober 2017
Jeroen Olyslaegers meldt op Facebook het overlijden van oud-antiquaar Hugo Boelaert, van wie ik vorig jaar Winkelanekdotes. Herinneringen aan antiquariaat Joyce Royce heb uitgegeven, een gebeurtenis waar de toen al erg zieke Boelaert erg blij mee was. R.I.P.

7 september 2017
Mijn volgende boek wordt de posthume dichtbundel De getikte toestand van Gerrit Komrij. Deze bundel bevat maar liefst 49 tot op heden ongebundelde en ongepubliceerde gedichten die Komrij schreef en bewerkte tussen 1964 en 1967. Het boek verschijnt in hetzelfde formaat als het verwante Een kerkhoflied, wordt geïllustreerd door Luc Boudens, en moet klaar zijn op de Beurs van Kleine Uitgevers in Paradiso op zondag 10 december. Meer informatie volgt.

4 september 2017
Na meer dan twintig jaar heb ik gelegenheid gevonden om van drie uitgaven van Luc Boudens de luxe-exemplaren te binden. Het gaat om Een man van eigen maaksel, waarvan de vijf luxe-exemplaren elk een originele tekening hebben, Vrienden voor het leven, en Laat maar waaien, waarvan de vijf luxe-exemplaren gebonden zijn in perkament. Telkens zijn slechts drie exemplaren bestemd voor de verkoop.

12 augustus 2017
Ik heb een deel van mijn productie op boekwinkeltjes.nl gezet onder de naam De Boekengek. Daar vindt u naast mijn eigen drukken ook overtallige boeken uit mijn privé-bibliotheek, voornamelijk historische werken maar bijvoorbeeld ook een handschrift van Anton van Wilderode en het archief van twee Poperingse hophandelaars uit de negentiende eeuw.

30 juli 2017
Parallellen heeft z'n eerste recensie gekregen in het Haarlems Dagblad.

19 juli 2017
Parallellen is klaar en wordt vrijdag gesigneerd door auteur en beeldend kunstenaar.

22 juni 2017
Drie verhalen van Leo Pleysier is klaar en gesigneerd. De prospectussen zijn op de post.

13 mei 2017
Buizerd van L.H. Wiener is klaar en gesigneerd, en de bestelde exemplaren zijn al op de post.

nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar de homepage