Nieuws
22 maart 2023
Nieuw verschenen van Stijn Streuvels: Kort is de lente

18 maart 2023
Nieuw verschenen van Benno Barnard: Tegen het ongevederde niets.

16 maart 2023
Interview met mijn Antwerpse collega Patrick Goossens in het jongste nummer van De Boekenwereld.
Zijn omschrijving "enorme productie" is wel een beetje overdreven. Vijf boekjes per jaar is al heel mooi. En tw persen heb ik nooit gehad, helaas.
Los daarvan: wie ooit de kans krijgt zijn collectie drukpersen te bekijken: doen!

11 maart 2023
Op vraag van het literair-historische blad Zacht lawijd heb ik mijn herinneringen aan Gerrit Komrij op papier gezet, met focus op de teksten die ik van hem gedrukt heb.
Ondanks de grappen in de tekst is het vooral een melancholiek verhaal van gemiste kansen. (Klikken op het rode PDF-icoontje.)

En Marnix Peeters verklapt vandaag in De Morgen Boeken ons volgende gezamenlijke project.
Opstaan uit de doden en papier snijden, meer is het niet.

28 oktober 2022
Boekbinder Geert Stevens heeft een unieke band ontworpen rond zijn exemplaar van Bloed van Arnon Grunberg.

10 oktober 2022
Eind dit jaar verschijnt bij deze pers van Benno Barnard : Tegen het ongevederde niets. Zes vogelgedichten, met houtsneden van Nicholas Meersschaert, die van Benno Barnard eerder al Gebed zonder eind illustreerde.

5 oktober 2022
Ik ben begonnen aan Drie brieven aan Vader van Belcampo, in 22 op de pers genummerde exemplaren. Deze opdracht voor Artistiek Bureau in Groningen zal t.z.t. alleen daar te koop zijn.

1 oktober 2022
Bonaparte van Tom Lanoye is uitverkocht.

21 september 2022
Bonaparte van Tom Lanoye is klaar en wordt zaterdag gesigneerd. Maandag gaan de reeds bestelde exemplaren op de post.

15 augustus 2022
De herdruk van mijn boek over Laurent Peeters, uitgegeven door Rob Koch, met een extra nawoord, en mooi gebonden in crme linnen, is klaar.

7 augustus 2022
Vandaag ben ik beginnen drukken aan het libretto Bonaparte van Tom Lanoye. Het verschijnt 1 oktober. Vervolgens druk ik - in opdracht - een reeks brieven van Belcampo aan zijn vader en daarmee zal het jaar er al zowat op zitten.

23 juli 2022
Nocturn saluut aan Yvonne Sweering van L.H. Wiener is uitverkocht.

22 juli 2022
Nocturn saluut aan Yvonne Sweering van L.H. Wiener is klaar en gesigneerd.

9 juli 2022
Op vraag van L.H. Wiener druk ik momenteel zijn tekst Nocturn saluut aan Yvonne Sweering, over A.L. Snijders. Verschijnt eind deze maand.

25 juni 2022
Ik ben klaar met Hoe te binden? de Nederlandse vertaling van Comment relier?, het boekje dat Hector de Backer in 1918 schreef ter instructie van een nieuwe generatie jonge bibliofielen en verzamelaars.

21 juni 2022
Weemoed en Wanderlust is uitverkocht.

19 juni 2022
Weemoed en Wanderlust van Joseph von Eichendorff is dit weekend gesigneerd door vertaler en illustratrice en de reeds bestelde exemplaren kunnnen morgen op de post.

30 mei 2022
Mijn uitverkochte boek over boekbinder Laurent Peeters uit 1990 is bij Rob Koch opnieuw beschikbaar in gratis te downloaden PDF of in losse vellen (18 euro). Ik heb er een nawoord bij geschreven, met enkele correcties en aanvullingen op de originele tekst.

26 mei 2022
Later dit jaar druk ik Bonaparte. Monoloog met demonen van Tom Lanoye, zijn eerste libretto, op 24 mei voor het eerst uitgevoerd. Het is de tweede maal dat ik een libretto druk. Het eerste was De antiquair van Anton van Wilderode, toevallig een oud-leraar van... Tom Lanoye.

15 mei 2022
Zachaar ik ben in gevaar is uitverkocht.

12 mei 2022
Het volgende boek van deze pers wordt Weemoed en Wanderlust. 40 gedichten van Joseph von Eichendorff, vertaald door Jan-Paul van Spaendonck en met houtsneden van Isabelle Vandenabeele. Ongeveer 70 bladzijden, handgezet en gedrukt op de handpers. 35 genummerde exemplaren, gebonden. Verschijnt D.V. in juni.

10 mei 2022
De tweede druk van Een wandeling langs Leidse boekhandels van Aad van Maanen is verschenen bij Antiquariaat Klikspaan en alleen daar te verkrijgen, dus niet bij mij.nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar de homepage