Nieuws
6 mei 2021
Het laatste exemplaar van Een stem uit het koor van J.M.H. Berckmans is verkocht. Ondertussen schiet het werk aan de "nieuwe" Berckmans goed op. Ook De opvoeding van de bibliofielen va J.K. Van West is uitverkocht.

16 april 2021
De derde en laatste druk van 60 jaar antiquaar van Ton Kok is uitverkocht. Na een paginagrote bespreking in De Boekenwereld vlogen de laatste exemplaren de deur uit. Met 150 verkochte exemplaren bewijst dit succes dat er belangstelling is voor boekhandelaars-memoires. Ook de memoires van de Antwerpse boekhandelaar Hugo Boelaert hebben drie drukken van 50 exemplaren gehaald. Ton Kok is overigens momenteel een vervolg aan het schrijven.

7 april 2021
Zopas gedrukt: 43 december. Een gedichtensuite van Maarten Inghels, in opdracht van Davidsfonds Edegem. Met een tekening van Wide Vercnocke.

23 maart 2021
Mijn prachtig ongeluk van Louis Aragon is klaar en de prospectussen zijn op de post.

3 maart 2021
In april-mei druk ik "Goede Zachaar. Drie brieven van Jean-Marie Berckmans aan LÚon Lemahieu". Het gaat om drie ongepubliceerde brieven uit augustus 2001 in die typische, zowel brutale als gevoelige Berckmans-toon. "Goede Zachaar" wordt een gebonden boek met enkele aantrekkelijke extra's. Stay tuned.

22 februari 2021
De gewone exemplaren van Joop, Jan en meneer Ginsberg zijn uitverkocht. Ik heb nog twee luxe.

7 februari 2021
Het volgende boek van deze pers worden liefdesgedichten van Louis Aragon: "Mijn prachtig ongeluk. Gedichten voor Elsa Triolet. Vertaald door Jan-Paul van Spaendonck, en met vijf illustraties van Rosanne van Spaendonck". Het gaat om dertien, meestal nog niet eerder in het Nederlands vertaalde gedichten.
Voor wie de gedichten van Aragon niet kent, hier een muzikale kennismaking.

1 februari 2021
Joop, Jan en meneer Ginsberg is klaar en de prospectussen zijn op de post.

19 januari 2021
Ik verneem het overlijden van Jeanine de Landtsheer, filologe gespecialiseerd in Justus Lipsius en Desiderius Erasmus. In 1999 drukte ik van haar de Nederlandse vertaling van een niet eerder gepubliceerd tractaat van Lipsius, Diva Virgo Lovaniensis. Ze werd 67 jaar oud.

11 januari 2021
Joop, Jan en meneer Ginsberg schiet goed op en wordt mooi, met zeven ingekleefde illustraties van antiquariaten en boeken waar in de tekst sprake van is.

20 december 2020
De volgende uitgave van deze pers wordt Joop, Jan en meneer Ginsberg van F.B. Hotz. In oktober 1984 schreef Hotz onder deze titel zijn herinneringen neer aan de Leidse antiquariaten uit zijn jeugd. De tekst werd het Nieuwjaarsgeschenk 1985 voor Antiquariaat Blaeu en is nooit herdrukt of gebundeld, ook niet in het tweedelige "Het Werk" uit 1997. Deze tweede druk is aangevuld met de herinneringen van Hans van Straten aan dezelfde (en andere) Leidse antiquariaten, en een nawoord door de eerste uitgever Arne Steenkamp. Met acht illustraties. Verschijnt in februari of maart 2021.

10 december 2020
Het allerlaatste exemplaar van de Philobiblon is verkocht. 14 jaar heeft het me gekost om de bescheiden oplage weg te werken. April 2006 verscheen het boek, na zes maanden werk. Ik ben er nog altijd trots op.

5 november 2020
De Lorelei en andere gedichten is uitverkocht, en de eerste oplage van 60 jaar antiquaar. Binnen enkele weken is de tweede oplage klaar.

4 oktober 2020
Het volgende boek wordt 60 jaar antiquaar, de herinneringen van Ton Kok, de bekende Amsterdamse boekhandelaar. Het wordt een ge´┐Żllustreerd boek van 176 bladzijden dat verschijnt in twee gebonden deeltjes, in foedraal.

2 oktober 2020
De luxe-exemplaren van Ik heb de zon zien zakken van Luc Boudens zijn uitverkocht.

18 september 2020
Zeven jaar geleden drukte ik in opdracht een klein boekje van Arnon Grunberg, in 20 exemplaren. Ik vroeg de uitgever 10 euro per exemplaar, wat achteraf bekeken, gezien mijn werkuren, te weinig was. En kijk nu. Het was een goede investering, voor iemand anders dan.

17 september 2020
Ik heb de zon zien zakken van Luc Boudens is klaar, maandag gaan de prospectussen op de post.

10 september 2020
Ook Arenberg Auctions veilt in oktober drukwerk van mij, uit de collectie van Marianne Delvaulx.

28 augustus 2020
In 1992 drukte ik Wonderland, een reeks van 33 tekeningen van Felix Timmermans, nog steeds niet uitverkocht overigens. De kinderen Timmermans, die toen alle vier nog leefden, vroegen, en kregen, tien "auteursexemplaren". Wat ik tot nu toe niet wist, is dat Clara Timmermans ´┐Ż´┐Żn of enkele exemplaren helemaal met de hand gekleurd heeft. Daar moet ze lang aan gewerkt hebben. E´┐Żn van deze exemplaren komt nu op veiling bij Marc van de Wiele.

17 augustus 2020
Vandaag begonnen aan de dichtbundel Ik heb de zon zien zakken van Luc Boudens, met lino's van Isabelle Vandenabeele. Klaar tweede helft september.

9 augustus 2020
De Lorelei en andere gedichten is klaar en de prospectussen zijn op de post.

29 juli 2020
Voor de tweede helft van 2020 staan nog op het programma: een nieuwe dichtbundel van Luc Boudens, Ik heb de zon zien zakken, met linosneden van Isabelle Vandenabeele, de tweede uitgave van het verhaal Joop, Jan en meneer Ginsberg van F.B. Hotz, met een nawoord door de eerste uitgever, Arne Steenkamp, en met illustraties van Stijn Felix, en tenslotte de memoires van de Amsterdamse antiquaar Ton Kok.

5 juni 2020
Het volgende boek van deze pers wordt : Heinrich Heine, De Lorelei en andere gedichten, in een nieuwe vertaling door Jan-Paul van Spaendonck.

1 juni 2020
Dank na dato is klaar.

21 mei 2020
Vandaag begin ik aan Dank na dato van Thomas Rosenboom, een opdracht voor antiquariaat en uitgeverij Artistiek Bureau en t.z.t. all´┐Ż´┐Żn daar te verkrijgen, niet bij mij dus.

Ik heb enkele tientallen oudere uitgaven permanent in prijs verlaagd.

15 mei 2020
De getikte toestand van Gerrit Komrij is uitverkocht.

30 april 2020
Een stem uit het koor van J.M.H. Berckmans is bijna klaar en dan kunnen de prospectussen op de post.

5 april 2020
De volgende uitgave van deze pers wordt het lange en ongebundelde gedicht Een stem uit het koor van J.M.H. Berckmans, met houtsneden van Nicholas Meersschaert. Het boek verschijnt in mei.

24 maart 2020
"Er is geen enkele hoop op beterschap." Arnon Grunberg interviewt J.M.H. Berckmans is uitverkocht.

17 maart 2020
Arnon Grunberg heeft "Er is geen enkele hoop op beterschap." Arnon Grunberg interviewt J.M.H. Berckmans gisteren gesigneerd en was zeer tevreden: "E´┐Żn van de mooiste bibliofiele uitgaven van mijn werk." De prospectussen zijn op de post.

8 maart 2020
Femke en Lobke gaan veldrijden van Marnix Peeters is uitverkocht.

23 februari 2020
In januari 2017 nam ik in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel deel aan het tweedaags colloquium Boekkunst in Belgi´┐Ż na 1945. Mijn bijdrage over de geschiedenis en de hoogtepunten van mijn pers is nu - eindelijk - gepubliceerd in Le Livre et L'Estampe. Voor de lol en voor de liefhebbers heb ik hiervan tien overdrukken gebonden in handmarmerpapier.

11 februari 2020
Een bloedloze zondag is maandag gesigneerd door Patrick Conrad en is klaar voor de verkoop.

4 januari 2020
Het volgende boek van deze pers wordt Een bloedloze zondag, een lang gedicht van Patrick Conrad over zijn moeder, met tekeningen van hemzelf. Het verschijnt vrijdag 6 maart. Meer nieuws volgt.

1 januari 2020
Vandaag verschijnt de roman Pelgrims van Peter Pelckmans.

nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar de homepage