Nieuws
12 juli 2021
De werkman is uitverkocht.

22 juni 2021
De werkman verschijnt begin juli.

8 juni 2021
Ter gelegenheid van de 150ste geboortedag van Stijn Streuvels verschijnt later deze maand bij De Carbolineum Pers een heruitgave van De werkman. Deze novelle uit 1911, over Vlaamse seizoensarbeiders in Frankrijk, verscheen in 1928 in Franse vertaling in het tweewekelijkse linkse blad Monde van Henri Barbusse, met tekeningen van Jan-Frans Cantré. Deze tekeningen werden nadien nooit gebruikt voor een Nederlandstalige of Franstalige boekuitgave van De werkman en raakten in de vergetelheid. Ze verschijnen nu voor het eerst in boekvorm, in een eenmalige gebonden editie van 50 genummerde exemplaren. Het boek zal 84 bladzijden tellen.

4 juni 2021
Alle exemplaren van Goede Zachaar van J.M.H. Berckmans zijn verkocht.

23 mei 2021
Momenteel druk ik de dichtbundel Herinneringen aan het kerstbestand van Rob van Essen, een opdracht van Artistiek Bureau.

19 mei 2021
Vanaf nu maak en verzend ik geen papieren prospectussen meer. Door de incompetentie van BPOST komen de vorige dinsdag verzonden prospectussen voor Goede Zachaar nu pas aan. Die prospectussen kosten me honderden euro's per jaar aan papier, postzegels en enveloppen, plus arbeid en vooral tijdverlies. Vanaf volgende titel stuur ik alle klanten op hetzelfde moment een e-mail. De meeste bestellingen kunnen dan dezelfde of de volgende dag al op de post.

10 mei 2021
Ik leg de laatste hand aan Goede Zachaar van J.M.H. Berckmans, en deze week kunnen de prospectussen op de post.

6 mei 2021
Het laatste exemplaar van Een stem uit het koor van J.M.H. Berckmans is verkocht. Ondertussen schiet het werk aan de "nieuwe" Berckmans goed op. Ook De opvoeding van de bibliofielen van J.K. Van West is uitverkocht, net als De Bibliomaen van Prudens van Duyse.

16 april 2021
De derde en laatste druk van 60 jaar antiquaar van Ton Kok is uitverkocht. Na een paginagrote bespreking in De Boekenwereld vlogen de laatste exemplaren de deur uit. Met 150 verkochte exemplaren bewijst dit succes dat er belangstelling is voor boekhandelaars-memoires. Ook de memoires van de Antwerpse boekhandelaar Hugo Boelaert hebben drie drukken van 50 exemplaren gehaald. Ton Kok is overigens momenteel een vervolg aan het schrijven.

7 april 2021
Zopas gedrukt: 43 december. Een gedichtensuite van Maarten Inghels, in opdracht van Davidsfonds Edegem. Met een tekening van Wide Vercnocke.

23 maart 2021
Mijn prachtig ongeluk van Louis Aragon is klaar en de prospectussen zijn op de post.

3 maart 2021
In april-mei druk ik "Goede Zachaar. Drie brieven van Jean-Marie Berckmans aan Léon Lemahieu". Het gaat om drie ongepubliceerde brieven uit augustus 2001 in die typische, zowel brutale als gevoelige Berckmans-toon. "Goede Zachaar" wordt een gebonden boek met enkele aantrekkelijke extra's. Stay tuned.

22 februari 2021
De gewone exemplaren van Joop, Jan en meneer Ginsberg zijn uitverkocht. Ik heb nog twee luxe.

7 februari 2021
Het volgende boek van deze pers worden liefdesgedichten van Louis Aragon: "Mijn prachtig ongeluk. Gedichten voor Elsa Triolet. Vertaald door Jan-Paul van Spaendonck, en met vijf illustraties van Rosanne van Spaendonck". Het gaat om dertien, meestal nog niet eerder in het Nederlands vertaalde gedichten.
Voor wie de gedichten van Aragon niet kent, hier een muzikale kennismaking.

1 februari 2021
Joop, Jan en meneer Ginsberg is klaar en de prospectussen zijn op de post.

19 januari 2021
Ik verneem het overlijden van Jeanine de Landtsheer, filologe gespecialiseerd in Justus Lipsius en Desiderius Erasmus. In 1999 drukte ik van haar de Nederlandse vertaling van een niet eerder gepubliceerd tractaat van Lipsius, Diva Virgo Lovaniensis. Ze werd 67 jaar oud.

11 januari 2021
Joop, Jan en meneer Ginsberg schiet goed op en wordt mooi, met zeven ingekleefde illustraties van antiquariaten en boeken waar in de tekst sprake van is.

nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar de homepage