Nieuws
5 december 2018
Het volgende boek wordt Hoofse Brieven, een serie liefdesbrieven van huisauteur Luc Boudens. 72 blz., met tekeningen van de schrijver. Daarop volgen het niet eerder uitgegeven libretto De antiquair (1959) van Anton van Wilderode en het nieuwe verhaal Femke en Lobke gaan veldrijden van Marnix Peeters.

19 november 2018
Wim Aaij (1947-1968) van L.H. Wiener is klaar, de prospectussen gaan woensdag op de post.

De eerste oplage van Bibliofiele verhalen van Octave Uzanne is uitverkocht, op twee luxe-exemplaren na, we beginnen aan de tweede. Die is eveneens 50 exemplaren groot maar bevat geen luxe-exemplaren.

5 november 2018
We moeten bij Streuvels zijn is uitverkocht.

4 november 2018
Vandaag begin ik aan het boek Wim Aaij (1947-1968) van L.H. Wiener. De schrijver brengt hulde aan een jonggestorven jeugdvriend, precies een halve eeuw dood. Met acht gedichten van Wim Aaij en twee van Jan Kal. Het is mijn vijfde "Wiener". Alleen van Buizerd zijn er nog enkele exemplaren over.

7 oktober 2018
Komende week druk ik We moeten bij Streuvels zijn, een vergeten tekst van Hugo Claus uit 1961. Het boekje verschijnt naar aanleiding van de tiende sterfdag van Claus én van de overdracht van de Streuvelscollectie-Thiers aan de EHC te Antwerpen.

De drie inzendingen van deze pers voor Mooi Marginaal 6 (periode 2012-2017) zijn zopas door de jury teruggestuurd. Deze pers zal dus voor het eerst sinds de eerste editie niet aanwezig zijn op Mooi Marginaal.

16 september 2018
De Bibliofiele verhalen van Octave Uzanne zijn klaar, de prospectussen gaan morgen maandag op de post..

2 september 2018
Vandaag begin ik aan Bibliofiele verhalen van Octave Uzanne, de eerste Nederlandse vertaling in boekvorm ooit van deze beroemde Franse bibliofiel, met tekeningen van Stijn Felix.

16 augustus 2018
Op 11 augustus overleed de Nederlandse bibliofiel en verzamelaar Joep van der Poel. Hij werd 92. Ik gedenk hem als een sympathieke, belangstellende klant, die niet alleen al mijn drukken kocht, maar altijd ook de luxe-editie. Op dit soort klanten drijft een private press, en ze worden steeds zeldzamer.

20 juni 2018
Zopas verschenen: De opvoeding van de bibliofielen.

24 mei 2018
Vanavond hebben we in Rijkevorsel de Leo Pleysierbibliotheek feestelijk ingehuldigd. Van het boekje dat ik bij die gelegenheid gemaakt heb, Pukkels en puisten, zijn 25 exemplaren beschikbaar voor klanten van mijn pers.

17 maart 2018
Gedrukt in opdracht van Artistiek Bureau (en dus niet te koop bij mij) : Museumstuk van A.L. Snijders en Zeebanket van Thomas Rosenboom.

1 maart 2018
Ik heb een aantal nog voorradige drukken van De Carbolineum Pers op boekwinkeltjes.nl gezet onder de naam De Boekengek. Daar vindt u ook overtallige boeken uit mijn privé-bibliotheek te koop. Enkele titels:
Een kalligrafisch voorbeeldboek uit 1690
Het handboek van de boekbinder van Lenormand
Een atlas met 42 handgekleurde platen uit 1835
Een fraai libretto van een balletopvoering uit 1725
Het archief van de Vlamertingse hophandelaars Veys uit de negentiende eeuw.

13 februari
De intekeningen voor Schoepen zijn afgesloten, er zijn er 23. Het boek verschijnt D.V. rond 1 maart.

19 januari
Het prospectus van Schoepen is klaar en gaat begin volgende week op de post. Intekenen voor een op naam gedrukt exemplaar kan tot 10 februari.

6 januari
De Volkskrant heeft vandaag een artikel over Uit het leven van een boekenleurder.

1 januari 2018
Vandaag begin ik eindelijk aan mijn eigen boek over de Antwerpse antiquaar Jan Baptist Schoepen (1824-1914), een boeiende figuur die zestig jaar in de oude boeken zat en op z'n 87ste nog een boekenveiling organiseerde. Het wordt weer eens een ouderwets met de hand gezet en gedrukt boek, dat ergens in maart klaar zal zijn.

26 december 2017
De eerste druk van Uit het leven van een boekenleurder is uitverkocht en ik begin nu exemplaren van de tweede druk te maken, eveneens in 50 exemplaren.

5 december 2017
De eerste exemplaren van Uit het leven van een boekenleurder van Jos Goudswaard zijn klaar. Het boek verschijnt zondag op de Beurs van Bijzondere Uitgevers, in Paradiso, Amsterdam.

8 november 2017
De getikte toestand van Gerrit Komrij is klaar. De exemplaren van de intekenaars kunnen op de post.

29 oktober 2017
De tekst van de Winkelanekdotes. Herinneringen aan antiquariaat Joyce Royce van Hugo Boelaert wordt aangevuld met het "Afscheid van Hugo" dat Jeroen Olyslaegers heeft uitgesproken bij de afscheidsplechtigheid. Bedankt, Jeroen!

24 oktober 2017
Jeroen Olyslaegers meldt op Facebook het overlijden van oud-antiquaar Hugo Boelaert, van wie ik vorig jaar Winkelanekdotes. Herinneringen aan antiquariaat Joyce Royce heb uitgegeven, een gebeurtenis waar de toen al erg zieke Boelaert erg blij mee was. R.I.P.

7 september 2017
Mijn volgende boek wordt de posthume dichtbundel De getikte toestand van Gerrit Komrij. Deze bundel bevat maar liefst 49 tot op heden ongebundelde en ongepubliceerde gedichten die Komrij schreef en bewerkte tussen 1964 en 1967. Het boek verschijnt in hetzelfde formaat als het verwante Een kerkhoflied, wordt geïllustreerd door Luc Boudens, en moet klaar zijn op de Beurs van Kleine Uitgevers in Paradiso op zondag 10 december. Meer informatie volgt.

4 september 2017
Na meer dan twintig jaar heb ik gelegenheid gevonden om van drie uitgaven van Luc Boudens de luxe-exemplaren te binden. Het gaat om Een man van eigen maaksel, waarvan de vijf luxe-exemplaren elk een originele tekening hebben, Vrienden voor het leven, en Laat maar waaien, waarvan de vijf luxe-exemplaren gebonden zijn in perkament. Telkens zijn slechts drie exemplaren bestemd voor de verkoop.

30 juli 2017
Parallellen heeft z'n eerste recensie gekregen in het Haarlems Dagblad.

19 juli 2017
Parallellen is klaar en wordt vrijdag gesigneerd door auteur en beeldend kunstenaar.

22 juni 2017
Drie verhalen van Leo Pleysier is klaar en gesigneerd. De prospectussen zijn op de post.

13 mei 2017
Buizerd van L.H. Wiener is klaar en gesigneerd, en de bestelde exemplaren zijn al op de post.

nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar de homepage