Nieuws
1 december 2021
Open brief aan Thierry Baudet van L.H. Wiener is klaar.

23 november 2021
Uitgeven in Barakstad. Herinneringen aan J.M.H. is uitverkocht. Merkwaardig is dat bij elke nieuwe "Berckmans" die ik druk, ongeveer een kwart van de kopers van het vorige boek afvalt.
Er komen wel nieuwe kopers bij, maar de "markt" is veel onstabieler dan bijvoorbeeld bij de Grunberg- of Wienerverzamelaars, die trouwer zijn.

21 november 2021
Vandaag ben ik begonnen aan het pamflet Open brief aan Thierry Baudet van L.H. Wiener. Ik hoop begin december klaar te zijn.

16 november 2021
Baudelaire in BelgiŽ is uitverkocht.

14 november 2021
Uitgeven in Barakstad. Herinneringen aan J.M.H. van Rudy Vanschoonbeek is klaar. Dinsdag wordt het gesigneerd en dan kunnen de (digitale) prospectussen de wereld in.

9 november 2021
Stralend koper is uitverkocht.

4 november 2021
Ik heb nog ťťn exemplaar over van Baudelaire in BelgiŽ en van Stralend koper. Dit is uw laatste kans.

17 oktober 2021
Vandaag begin ik aan Uitgeven in Barakstad. Herinneringen aan J.M.H. van Rudy Vanschoonbeek, die van 1989 tot 1997 de uitgever was van J.M.H. Berckmans.
Het wordt een klein gebonden boekje met illustraties. Ik hoop half november klaar te zijn.

9 oktober 2021
Alle exemplaren van Baudelaire in BelgiŽ zijn vandaag door Geerten Meijsing gesigneerd en door mij van het droogstempel van Joyce & Co. voorzien. De verzending naar de intekenaars gebeurt maandag.

30 september 2021
De intekeningen voor de op naam gedrukte exemplaren van Baudelaire in BelgiŽ zijn afgeklokt op 32 exemplaren.
Ik hoop ze allemaal op 11 oktober te kunnen verzenden.

18 september 2021
De prospectussen voor Baudelaire in BelgiŽ gaan vandaag de deur uit.

12 september 2021
In oktober verschijnt Baudelaire in BelgiŽ, de eerste nieuwe uitgave van Joyce & Co. sinds 2010. Het gaat om het nawoord bij de uitgave Arm BelgiŽ van Baudelaire uit 1975, herzien en uitgebreid, gevolgd door een nieuwe tekst van Geerten Meijsing over de invloed van Baudelaire op zijn eigen leven en werk. Dit alles in het kader van het Baudelaire-jaar 2021.

8 september 2021
Stralend koper. Paul Whiteman in Nederland van F.B. Hotz is klaar en de prospectussen zijn verzonden.

12 augustus 2021
Mijn prachtig ongeluk van Louis Aragon is uitverkocht.

12 juli 2021
De werkman is uitverkocht.

8 juni 2021
Ter gelegenheid van de 150ste geboortedag van Stijn Streuvels verschijnt later deze maand bij De Carbolineum Pers een heruitgave van De werkman. Deze novelle uit 1911, over Vlaamse seizoensarbeiders in Frankrijk, verscheen in 1928 in Franse vertaling in het tweewekelijkse linkse blad Monde van Henri Barbusse, met tekeningen van Jan-Frans Cantrť. Deze tekeningen werden nadien nooit gebruikt voor een Nederlandstalige of Franstalige boekuitgave van De werkman en raakten in de vergetelheid. Ze verschijnen nu voor het eerst in boekvorm, in een eenmalige gebonden editie van 50 genummerde exemplaren. Het boek zal 84 bladzijden tellen.

4 juni 2021
Alle exemplaren van Goede Zachaar van J.M.H. Berckmans zijn verkocht.

23 mei 2021
Momenteel druk ik de dichtbundel Herinneringen aan het kerstbestand van Rob van Essen, een opdracht van Artistiek Bureau.

19 mei 2021
Vanaf nu maak en verzend ik geen papieren prospectussen meer. Door de incompetentie van BPOST komen de vorige dinsdag verzonden prospectussen voor Goede Zachaar nu pas aan. Die prospectussen kosten me honderden euro's per jaar aan papier, postzegels en enveloppen, plus arbeid en vooral tijdverlies. Vanaf volgende titel stuur ik alle klanten op hetzelfde moment een e-mail. De meeste bestellingen kunnen dan dezelfde of de volgende dag al op de post.

10 mei 2021
Ik leg de laatste hand aan Goede Zachaar van J.M.H. Berckmans, en deze week kunnen de prospectussen op de post.

16 april 2021
De derde en laatste druk van 60 jaar antiquaar van Ton Kok is uitverkocht. Na een paginagrote bespreking in De Boekenwereld vlogen de laatste exemplaren de deur uit. Met 150 verkochte exemplaren bewijst dit succes dat er belangstelling is voor boekhandelaars-memoires. Ook de memoires van de Antwerpse boekhandelaar Hugo Boelaert hebben drie drukken van 50 exemplaren gehaald. Ton Kok is overigens momenteel een vervolg aan het schrijven.

7 april 2021
Zopas gedrukt: 43 december. Een gedichtensuite van Maarten Inghels, in opdracht van Davidsfonds Edegem. Met een tekening van Wide Vercnocke.

23 maart 2021
Mijn prachtig ongeluk van Louis Aragon is klaar en de prospectussen zijn op de post.

3 maart 2021
In april-mei druk ik "Goede Zachaar. Drie brieven van Jean-Marie Berckmans aan Lťon Lemahieu". Het gaat om drie ongepubliceerde brieven uit augustus 2001 in die typische, zowel brutale als gevoelige Berckmans-toon. "Goede Zachaar" wordt een gebonden boek met enkele aantrekkelijke extra's. Stay tuned.

22 februari 2021
De gewone exemplaren van Joop, Jan en meneer Ginsberg zijn uitverkocht. Ik heb nog twee luxe.

7 februari 2021
Het volgende boek van deze pers worden liefdesgedichten van Louis Aragon: "Mijn prachtig ongeluk. Gedichten voor Elsa Triolet. Vertaald door Jan-Paul van Spaendonck, en met vijf illustraties van Rosanne van Spaendonck". Het gaat om dertien, meestal nog niet eerder in het Nederlands vertaalde gedichten.
Voor wie de gedichten van Aragon niet kent, hier een muzikale kennismaking.

1 februari 2021
Joop, Jan en meneer Ginsberg is klaar en de prospectussen zijn op de post.

19 januari 2021
Ik verneem het overlijden van Jeanine de Landtsheer, filologe gespecialiseerd in Justus Lipsius en Desiderius Erasmus. In 1999 drukte ik van haar de Nederlandse vertaling van een niet eerder gepubliceerd tractaat van Lipsius, Diva Virgo Lovaniensis. Ze werd 67 jaar oud.

11 januari 2021
Joop, Jan en meneer Ginsberg schiet goed op en wordt mooi, met zeven ingekleefde illustraties van antiquariaten en boeken waar in de tekst sprake van is.

nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar de homepage