DEN KEMSCHEN HEY-KREEKEL
(2008)


krekel


In 2006 dook op een Brusselse boekenveiling een onbekend Antwerps liedboek op, Den Kemschen Hey-Kreekel, met dertien liederen van soms aanzienlijke kwaliteit en lengte.
De Carbolineum Pers drukte een integrale herdruk, met nawoord en woordverklaring.
Het boekje benadert qua formaat (13 x 11 cm.) en letter zo goed mogelijk het origineel, maar is toch eigentijds: Isabelle Vandenabeele maakt er veertien driekleuren-houtsneden bij.
Het boekje telt 232 blz., is gebonden in vol perkament, met stofomslag en in schuifdoos.
75 genummerde exemplaren. Prijs 150 euro.

Enkele reacties:
"Al je boeken liggen lekker in de hand, maar dit is wel het lekkerste boek dat ik in tijden heb gevoeld. En die Isabelle Vandenabeele is toch wel een nieuwe ster. Een ster van de eerste grootte." (Gerrit Komrij)

"Verrassend qua vorm en uitvoering. En met een verfrissende en tegelijk verantwoorde afstemming tussen de teksten en de illustraties. Juist die combinatie maakt de uitgaven van jouw pers steeds zo bijzonder. Ik plaats ook deze druk weer met veel plezier in mijn collectie." (Jos Swiers, verzamelaar)

"Wat heeft u nu weer een prachtig boekje gemaakt. Heel hartelijk bedankt. Een aanwinst in mijn boekenverzameling." (Ineke Verbeek, idem)

"Gefeliciteerd met het resultaat! Zowel het uiterlijk van het boek als de typografie zijn zeer mooi. Door de keuze van de Franciscan sluit je goed aan bij het gotisch in het origineel en blijft het toch goed leesbaar. Ook de veelkleurige houtsneden zijn knap. Isabelle Vandenabeele is er zeer goed in geslaagd om de essentie van de liederen in de prenten weer te geven. Je mag terecht trots zijn op deze druk." (Prof.dr. Hubert Meeus)

"Mijn felicitaties voor de mooie uitgave. Uitkijkend naar uw volgende initiatieven." (Dirk Van Duyse, Collectievorming Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience)


nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar homepage