Jean Pierre Rawie en Elisa Pesapane
Parallellen
(2017)Rawie    Rawie

Beeldend kunstenares Elisa Pesapane koos tien gedichten rond liefde en dood uit het oeuvre van Jean Pierre Rawie en plaatste er tien "parellelle" tekeningen bij. Het zijn autonome werken in woord en beeld die elkaar ontmoeten op de pagina’s van dit boek en elkaar versterken door de symbiose die zij aangaan. "Parallellen" gaat over de tijd die verstrijkt en ons inhaalt, over de schoonheid van herinneringen en de liefde, die - wellicht met een randje weemoed - overblijft.

De tekst is met de hand gezet uit de Van Dijck en de Kumlien, en met de handpers gedrukt op geschept Van Gelder Posthoorn papier. 28 blz., 22 cm. De tekeningen zijn digitaal gereproduceerd op Conqueror papier.
Oplage 75 genummerde en gesigneerde exemplaren: 1 tot 55 gebonden in papier (50 euro), I tot XX gebonden in kalfsperkament (uitverkocht). Alle exemplaren zitten in een beschermend kartonnen schuifdoosje. Plus 10 euro aangetekende verzendkosten.


Rawie

De signeersessie in de Restauratie van Amsterdam Centraal.


"Vanmorgen ontving ik PARALLELLEN. Een zeer gelukt boek. De keuze die Elsa Pesapane gemaakt heeft uit de poëzie van Rawie en gecombineerd met eigen tekeningen is zeer gelukkig. De illustraties, met een onmiskenbaar fin-de-siècle fluïdum, passen zeer goed bij de tere toon van de verzen. Het formaat van de tekeningen vereiste wel een passend breed blad. De zwarte afdruk op de perkamenten band komt goed uit." (prof. em. Werner Waterschoot)


nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar homepage